Fakta om filmen

Helen McCrory ble overtalt av Mendes etter at han ringte henne personlig for å overbevise henne om å si ja.

De slemme i Skyfall

Sist endret: 3. October 2013

Raoul Silva (Javier Bardem)
Netterrorist med M som mål. Het opprinnelig Tiago Rodriguez og jobbet for M i Hong Kong. Ble ofret av M i en byttehandel for andre agenter, og tatt til fange. Han forsøkte å ta livet sitt med en cyanidpille, men overlevde med store etseskader på kjeve og hodeskalle. På grunn av dette bruker han protese. Blir tatt til fange av MI6 etter at Bond avslørt hvor Oya hans er. Rømmer ved hjelp av et datavirus. Forsøker å drepe M under hennes høring, men blir hindret av Bond. Følger etter Bond og M til Skottland, der han til slutt blir drept av Bond.

Raoul Silva (Javier Bardem) i Skyfall

Raoul Silva (Javier Bardem) i Skyfall

Patrice (Ola Rapace)
Silvas håndlanger. Stjeler først en harddisk foran nesen til Bond, som han kommer unna med atter av Eve skyter Bond. Blir sporet opp av Bond pga. ammunisjonen han bruker, og blir drept av Bond etter et snikmord i Shanghai, der han nekter å avsløre Silva.

Ola Rapace i Skyfall

Patrice (Ola Rapace) i Tyrkia i Skyfall

Clair Dowar (Helen McCrory)
Britisk politiker. Og alle vet jo at politikere sjelden kommer godt ut av det på film. Står for høringen av M etter at harddisken med agentinformasjonen blir stjålet av Patrice, og er klar for å begrense MI6s spillerom.