Fakta om filmen

Baker spilte senere Jack Wade i GoldenEye.

De slemme i The Living Daylights (I skuddlinjen)

Sist endret: 30. January 2012

Jeroen Krabbe som General Georgi Koskov

Jeroen Krabbe som General Georgi Koskov

General Georgi Koskov (Jeroen Krabbe)
Russisk general som vil sette MI6 og KGB opp mot hverandre for egen vinnings skyld. Mange vil påpeke at mannens væremåte neppe ville gitt han en generals grad i Sovjet, og han er vel neppe en minneverdig Bond skurk.

Joe Don Baker som Brad Whitaker

Joe Don Baker som Brad Whitaker

Brad Whitaker (Joe Don Baker)
Det som manglet av stormannsgalskap i Koskov får vi tilbake her. Whitaker en en våpensmugler med en stor fasinasjon ovenfor det militære og diktatorer. Han har flere voksdukker av kjente diktatorer der dere fjes er byttet ut med hans eget, og han har som hobby å gjenskape kjente slag med figurer. Blir ironisk nok drept av at han får en statue av Wellington i hodet.

Andreas Wisniewski som Necros

Andreas Wisniewski som Necros

Necros (Andreas Wisniewski)
Koskov og Whitakers håndlanger med walkman som favorittvåpen. Kjemper en dødelig kamp med Bond ombord i et lastefly, der han må bøte med livet.

Capungo (Alf Joint)
Capungo opptrer i før-krediterings sekvensen mens han slåss mot Bond og ender opp før han dør av elektrosjokk i badekaret til Bonita. Mannen som egentlig skulle spille rollen, ble like før filmingen arrestert for kattetyveri, så stuntmannen Alf Joint måtte steppe inn. Skrikene du hører i det han ligger i badekaret er ikke bare skuespilleri, siden han fikk en varmeslange kveilet rundt beinet.

Bonita (Nadja Regin)
Forræderisk danser som lurer Bond inn i et bakhold. Han blir nesten offer for Capungo, men ser speilbildet hans i øynene hennes. Bond rekker da å snu seg, slik at Capungo rammer henne i stedet.