Fakta om filmen

Tom Mankiewicz hadde sett seg ut Jack Palance til å spille Scaramanga, da han skrev sitt utkast til manus. Men regissør Guy Hamilton hadde kastet øynene sine på Christopher Lee, som ville spille i andre type filmer enn skrekkfilmene han var kjent for.

En scene som ble kuttet fra filmen, er at når Bond og Scaramanga skal duellere, gjemmer Scaramanga seg blant noen klipper. Bond kaster seg så bak noen andre klipper, og de blir sittende å rope til hverandre. Helt til Bond kaster en bensinkanne over Scaramanga og skyter den slik at den eksploderer. Scaramanga hopper unna, og løper inn i morohuset. I filmen går de rett fra at Scaramanga plutselig er borte, for så å befinne seg innendørs.

I et tidlig utkast til manuset hadde Hai Fat en partner som het ...wait for it... Lo Fat.

Herve Villechaize spilte senere Ricardo, assistenten til Montalban i Fantasy Island.

Richard Loo gjorde karriere under andre verdenskrig ved å spille fanatiske japanske soldater i amerikanske propagandafilmer.

De slemme i The Man With The Golden Gun (Mannen med den gylne pistol)

Sist endret: 24. January 2012

Francisco Scaramanga (Christopher Lee) Scaramanga ble født i et sirkus, som sønn av en kubansk sirkusdirektør og en britisk slangetemmerinne. Allerede som 10-åring opptrådde Scaramanga som skarpskyter, og hans kriminelle karriere startet når en dyretemmer drepte hans beste venn, en elefant. Som hevn drepte Scaramanga temmeren, i en alder av 15. Han ble snart vervet av KGB, og jobbet lenge som en av deres leiemordere. Men han ble lei av for mye arbeid, og for lite penger og ble uavhengig på slutten av 50-tallet. For tiden tar han en million pr. drap.
I filmen jobber han for Hai Fat, og hjelper han med å stjele Solex Agitator, et apparat som vil revolusjonere utvinnelsen av solenergi. Men Scaramanga dreper Hai Fat etter å ha drept Gibson, oppfinneren av apparatet, og tar over Fats organisasjon. Blir drept av Bond, etter å ha utfordret han til tidenes duell mellom verdens to beste drapsmenn.

ScaramangaNick NackHai FatChula
Fra venstre: Scaramanga, Nick Nack, Hai Fat og Chula.

Nick Nack (Herve Villechaize)
Scaramangas altmuligmann. Det han mangler i høyde tar han igjen i ondskap og kynisme. Holder sjefen sin i form ved å hyre inn leiemordere for å prøve å ta livet hans, slik at han kan arve Scaramanga. Men når Bond tilslutt dreper Scaramanga, ødelegger han også øya hans. Som igjen gjør at Nick Nack tørster etter hevn, og forsøker å ta livet til Bond ombord i djunken han og Goodnight seiler inn i solnedgangen med. Men ender i et bur i toppen av masten isteden.

Hai Fat (Richard Loo)
Direktøren for Hai Fat Enterprises, som vil skaffe seg verdensmonopol på solenergi ved å leier Scaramanga til å drepe Gibson, mannen bak Solex Agitator, og stjele oppfinnelsen. Tar Bond til fange etter at han har utgitt seg for å være Scaramanga i den tro at de to aldri har møttes. Men Bond rømmer fra Fats karateskole der han blir etterlatt for å bli drept. Like etter blir Fat selv drept av Scaramanga, som vil ta over organisasjonen selv.

Chula (Chan Yiu Lam)
Stjerneelev ved Fats karateskole som skal slåss mot Bond etter at førstemann ikke klarer det. Når Bond rømmer ved hjelp av Hip og karateniesenen hans, tar Chula ledelsen for forfølgerene som prøver å ta Bond. Jakten foregår stort sett i Bangkoks kanaler, der Bond tilslutt senker forfølgerenes bil.