Fakta om filmen

Det var SPECTRE som sto bak forsvinningene, helt til Kevin McClory truet med rettsak på grunnlag av store likheter mellom denne filmen og hans egen James Bond of the Secret Service.

Dette var Milton Reids tredje Bondfilm. I Dr. No spilte han vakt og i Casino Roayle spilte han en av Mata Bonds indiske tjenere.

Reid var bryter før han begynte som skuespiller.

Nadim Sawallah spilte senere Tangiers sikkerhetssjef i The Living Daylights.

I et tidlig manusutkast var Fekkesh kurator i Cairo Museum of Antigues.

I det samme manusutkastet skulle Bond og Kalba spille Backgammon på sistnevntes nattklubb. Bond skulle vinne $50.000,-, men Kalba blir drept av Jaws før han får betalt.

Michael Billington, som spiller den russiske agenten Sergei, prøvespilte faktisk for rollen som Bond i Live And Let Die.

David Prouse (Darth Vader i Star Wars-filmene) og Will Sampsons (Gjøkeredet) ble vurdert som Jaws.

De slemme i The Spy Who Loved Me (Spionen som elsket meg)

Sist endret: 29. January 2012

Karl Stromberg (Curt Jurgens)
Stormannsgal reder som har en drøm om å skape sitt eget rike under vann, etter å ha utslettet det meste av menneskeliv på jorden. Dette skal han oppnå ved å sprenge atombomber over New York og Moskva. Atomvåpnene får han ved å kapre både russiske og alierte atomubåter med sin spesialtanker Liparus. Holder til i sin egen undersjøiske base, Atlantis som senere blir sprengt USS Wayne.

Karl StrombergJaws og Sandor
Fra venstre: Stromberg, Jaws og Sandor.

Jaws (Richard Kiel)
Kanskje ikke blandt de smarteste, men absolutt blandt de med størst pågangsmot. Treffes på første gang når han prøver å få tilbake mikrofilm som inneholder tegninger av Strombergs sporingssystem for ubåter. Intet hinder er for stort for denne kjempen, verken steinras, elektrosjokk i tennene, bilkrasj eller haier. Jobber sammen med Sandor, men fortsetter alene etter at Bond dreper sistnevnte.

Sandor (Milton Reid)
Strombergs håndlanger som jobber sammen med Jaws. Prøver å drepe Bond hos Fekkesh i en kamp som ender på taket. Før bond sender han i døden, rekker han å fortelle Bon hvor Fekkesh er.

Naomi (Caroline Munro)
Strombergs assistent og pilot, som frakter Amasova og Bond ut til Nautilus første gang. Legger an på Bond, til stor irritasjon for Amasova. Senere prøver Naomi å drepe Bond og Amasova fra helikopteret sitt, men blir selv offer for Bonds Lotus’ raketter.

NaomiAziz FekkeshMax Kalba
Fra venstre: Naomi, Fekkesh og Kalba

Aziz Fekkesh (Nadim Sawalha)
Egyptisk svartebørshandler som Bond blir tipset om av Sheik Hosein. Bond tror Fekkesh har mikrofilmen med Strombergs ubåtsøke-system på. Men før Bond får spurt om filmene, blir Fekkesh drept av Jaws under en lysforestilling ved pyramidene. Men i jakken til Fekkesh finner Bond adresseboken hans der det er ført opp et møte med nattklubbeieren Max Kalba.

Max Kalba (Vernon Dobtcheff)
Kalba er i besittelse av mikrofilmen både Bond og Ananova er ute etter. Bond finner Kalba etter å ha funnet navnet hans på Fekkeshs døde kropp. Men Amasova har og funnet han, og de må by over hverandre for å få filmen. Men i budrunden må han gå og svare på en telefon, der han så blir drept av Jaws.