Fakta om filmen

De slemme i The World Is Not Enough

Sist endret: 31. January 2012

Elektra King (Sophie Marceaeu)
Elektra er enearving til King Industries som bl.a. driver med oljeutvinning i Kasakstahn. Etter at hennes far blir drept, overtar hun det viktige arbeidet med å bygge en rørledning som kan frakte oljen deres til Vesten. Står i hemmelighet i ledetog med anarkisten Renard som hun forførte mens han holdt henne som gissel. Hun vil ta hevnn over alle hun mente sviktet henne under kidnappingen, inklusive hennes far og M, samtidig som hun prøver å ødelegge konkurrerende oljeledninger slik at hennes blir enerådende fra øst til vest. Bond gjennomskuer henne etter at Renard snakker om ting bare han har fortalt henne, men blir ikke trodd. Ikke før hun har forsøkt å drepe Bond og kidnappet M. Blir drept av Bond etter at han kommer seg løs fra en torturstol hun prøver å drepe han i.

Renard og Elektra King
Renard og Elektra King

Renard (Robert Carlyle)
Anarkist og terrorist som jobber sammen med King. Etter at King hadde “sluppet” fri, nådde 009 frem til han og forsøkte å drepe han. Renard ble truffet i hodet, men skuddet drepte han ikke. Derimot er kulen umulig å få ut, og den beveger seg stadig innover mens den ødelegger stadig flere nerver. Noe som gjør at han ikke lenger kan føle smerte mens han tålmodig på at han skal dø. Og siden han vet han skal dø, styrer han selv ubåten som de skal bruke til å sprenge Istanbuls havn med. Blir hindret av Bond og blir tilslutt spyddet av et uranspyd.

Gabor (John Seru)
Kings trofaste og alltid tilstedeværende livvakt. Er med på Kings hemmelige planer, og blir drept av Bond når han sammen med Zukovskys menn stormer Kings tilholdssted.

GaborDavidovBullion
Fra venstre: Gabor, Davidov og Bullion

Sasha Davidov (Ulrich Thomsen)
Kings sikkerhetssjef og også med på Kings og Renards plan. Blir drept av Bond før han skal ut til en naedlagt atomsilo for å stjele et atomstridshode, slik at Bond kan ta hans plass.

Mr Bullion (Goldie)
Zukovskys livvakt med et horn i siden til Bond. Jobber i hemmelighet for King, og forsøker å ta livet av sin arbeidsgiver og Bond med en bombe. Blir belønnet for arbeidsmoralen i kuler fra Zukovsky.