Fakta om filmen

Før det ble bestemt at Blofleld skulle ha et arr over øyet, prøvde man både ut en pukkel og halting for å få han til å se skummel ut.

Når Bond blir etterlatt i et pilotløst fly av Helga Brandt, vises det tydelig at scenen er spillt inn over England.

De slemme i You Only Live Twice (James Bond i Japan)

Sist endret: 22. January 2012

Ernst Stavro Blofeld, spilt av Donald Pleasence

Ernst Stavro Blofeld, spilt av Donald Pleasence

Ernst Stavro Blofeld (Donald Pleasence)
For første gang får vi se hvordan den fryktede SPECTRE sjefen ser ut. Og han legger også grunnlaget for uendelig med parodier. Blofeld er skummel i sin fremtoning, men klarer alltid å styre sinnet sitt, selv om Bond ødelegger basen hans. Den tjekkiske skuespilleren Jan Werich skulle egentlig ha hatt rollen som Blofeld, men på grunn av sykdom måtte Pleasence steppe inn. Og han klarte jobben til de grader at de andre som har spilt han, aldri har nådd helt opp.

Mr Osato, spilt av Teru Shimada

Mr Osato, spilt av Teru Shimada

Mr Osato (Teru Shimada)
Japansk industrialist som jobber for SPECTRE, og som forsyner de med flytende oksygen som de trenger til rakettene sine. Han oppdager hvem Bond er, og gir ordre om at han skal likvideres. Blir selv drept av Blofeld når han mislykkes, for å statuere et eksempel.

Helga Brandt, spilt av Karin Dor

Helga Brandt, spilt av Karin Dor

Helga Brandt (Karin Dor)
Osatos konfidensielle sekretær, som også jobber for SPECTRE. Prøver å drepe Bond ved å la han forføre seg, for så å late som om hun vil hoppe av. Etterlater Bond i et styrtende fly, men når Bond overlever, blir hun piraja-mat hos Blofeld.