Fakta om filmen

Lois Maxwell fikk egentlig tilbud om rollen som Sylvia Trench, men avslo med begrunnelse om at rollen var for dristig.

De snille i Dr. No

Sist endret: 22. January 2012

Quarrel (John Kitzmiller)
Quarrel gir utrykk for å være an lat jamaicansk fisker, men jobber i virkeligheten for CIA og hjelper Felix Leiter i lokale saker. Blir fremstilt som nærmest barnslig og veldig overtroisk, særlig redd for dragen på Crab Key. Dragen, som desverre dreper Quarrel, viser seg å være en tanks utstyrt med en flammekaster. Man kan kritisere måten Quarrel blir fremstilt på, som i dag kan regnes som ganske nedlatende, mens den i 1962 faktisk ble sett på som modig, siden en mørkhudet person ble fremstilt både som tøff og som modig.

Felix Leiter, spilt av Jack Lord

Felix Leiter, spilt av Jack Lord

Felix Leiter (Jack Lord)
Leiter jobber for CIA og blir sendt til Jamaica for å jobbe med Bond under etterforskningen av Dr No. Leiter dukker også opp i flere andre Bond filmer, men av en eller annen grunn med forskjellige skuespillere, og dermed også med forskjellig resultat. Lord fremstiller Leiter som en mann av få ord som handler fremfor og snakke, og som fremstår som kjølig, men hyggelig. Ses ikke mye i filmen, men redder Bond og Ryder etter at de har rømt fra Dr Nos øy.

M (Bernard Lee)
M er Bonds sjef I MI6. Han ser på Bond som en av sine beste agenter, men kommer sjelden med ros. M er en tidligere admiral fra den britiske marine som styrer MI6 fra det britiske hovedkvarteret til Universal Exports, et dekke for etterretningen. Bond frykter intet, bortsett fra Ms strenge blikk. Lee er glimrende i rollen, og briljerte i alle Bondfilmene til og med Moonraker (1979).

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)
Moneypenny er den lojale og arbeidssomme sekretæren til M. Den flørtende tonen mellom henne og Bond har blitt et av varemerkene til serien. Det kommer alltid noe mellom dem når det blir snakk om noe mer enn bare flørt. Maxwell spilte Moneypenny i alle filmene frem til A View To A Kill (1985)

Major Boothroyd (Peter Burton)
Boothroyd er bedre kjent som Q, men kommer ikke til å gå under det navnet før Goldfinger. I Dr No ber Boothroyd Bond om å bytte ut sin Beretta pistol med en Walther PKK. Blir for eneste gang spilt av Peter Burton.

Puss-Feller (Lester Pendergrast)
Eieren av en nattklubb på Kingston, og som hjelper Bond, Leiter og Quarrel. Visstnok kjent for alligator-bryting. I boken av Fleming får vi vite at det spesielle navnet kommer av en legendarisk kamp mot en blekksprut (octopus på engelsk).

John Strangways (Timothy Moxon)
Britisk agent på Jamaica som etterforsker Dr No. Han gjør den feilen at han forteller Dent hva han har oppdaget, uten å vite at Dent jobber for Dr No. Dent sørger for at han blir drept av ‘The Three Blind Mice’.