Fakta om filmen

Scenen mellom Q og Bond i vitneboksen var egentlig tiltenkt M og Bond.

I tegneserieversjonen av filmen, er M tegnet inn i scenene han skulle ha dukket opp i.

De snille i For Your Eyes Only (Kun for dine øyne)

Sist endret: 30. January 2012

Milos Columbo (Topol)
Karismatisk smugler, som jobber med gull, diamanter, sigaretter og pistasjenøtter. Bond blir først lurt av Kristatos til å tro at Columbo er skurken, men Columbo retter etter hvert opp inntrykket. Er i blodstid med Kristatos etter at Kristatos jobbet som dobbeltagent for nazistene under krigen. Columbo og hans menn hjelper Bond og Melina til å finne Kristatos på St. Cyril. Der dreper også Columbo Kristatos med en kniv.

Milos ColumboFerrara
Fra venstre: Columbo og Ferrara

Luigi Ferrara (John Moreno)
Ferrara er en italiensk MI6 agent som Bond jobber sammen med i Cortina. Han rekker såvidt å presentere Bond for Kristatos før han selv blir drept av Locque. Locque etterlater en due-nål hos Ferrara for å lure Bond til å tro det er Columbo som står bak.

Jacoba Brink (Jill Bennett)
Tidliger kunstløper fra bak jernteppet. Nå er hun Dahls personlige trener. Hun har motforestillinger mot Kristatos, men overbeviser Dahl om at de får holde ut så lenge han gir de penger. Får tilslutt nok og forsøker å rømme sammen med Dahl.

Jacoba BrinkTannerFrederick Gray (Geoffrey Keen)
Fra venstre: Brink, Tanner og Gray

Tanner (James Villiers)
Tanner er MI6s fungerende sjef når M er ute og reiser. Grunnen til at M ikke er med er at Bernard Lee døde før innspilningen og produsentene viste han ære ved å ikke la en annen spille M i denne filmen. Tanner er så tørr at M virker som en komiker. Tanner dukket først opp igjen i GoldenEye, og da som en helt annen skikkelse.

Frederick Gray (Geoffrey Keen)
Som vanlig grinete, forklarer han Bond oppdraget på Tanners kontor.

Q (Desmond Llewelyn)
Vi får nesten som vanlig et lite innblikk i Qs laboratorium før Bond skal ut på tur. Han dukker også opp i Hellas forkledt som prest, med løsskjegg og det hele. Han og Bond snakker sammen i en vitneboks: ‘Forgive me father, for I have sinned’ – ‘That’s putting it mildly, 007’.

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)
Endelig litt flørting mellom Bond og Moneypenny, noe som var uvanlig til Moore å være. Hun viser også frem sitt high-tech sminke sett som er gjemt i et arkivskap.

QMiss Moneypenny
Fra venstre: Q og Miss Moneypenny