Fakta om filmen

De snille i From Russia With Love

Sist endret: 22. January 2012

Kerim Bey (Pedro Armendariz)
Med i MI6 og sjef for stasjon T i Istanbul. Hovedkvarteret hans er gjemt bak en teppebutikk på et travelt marked. Herfra styrer Bey sin organisasjon som spionerer på russerene og deres håndlangere. Han har tilogmed klart å innstalere et periskop under møterommet på den sovjetiske ambassade. Hans mestbetrodde medarbeidere består av hans sønner, som det virker han har en utømmelig kilde av. Bond og Bey blir straks venner, kanskje fordi ingen av de kan motstå en god drink eller en vakker kvinne. Han er en viktig brikke i tyveriet av Lektor, og hans kunnskap om det lokale kloakknettet får de ombord på Orientekspressen etter tyveriet. Men desverre blir Bey drept ombord toget av Grant. Bey er en utrolig fargerik figur, og det er synd han ikke dukket opp i flere filmer. Armendariz slet med kreft alt under innspillingen av filmen, og døde bare uker etter sin innsats i den. Hans sønn Pedro Armendariz jr. dukket på den annen side opp i rollen som korrupt diktator i Licence to Kill (1989).

M og hans stab hører på forhøret av Romanova

M og hans stab hører på forhøret av Romanova

M (Bernard Lee)
I denne filmen må M, til tross for sin skepsis til Bonds mange kvinneeventyr, beordre Bond til å gå til sengs med Romanova i håp om at de på den måten vil få hendene i Lektor. Etter at Bond har forhørt Romanova, spiller M av opptaket av forhøret med sine folk rundt seg. Men han blir ganske rød og skynder seg å slå av apparatet når Romanova spør Bond om han har noen erfaring med østlige kvinner, og Bond svarer med å begynne å fortelle en historie da han og M var på besøk i Tokyo…

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)
Nok en gang prøver hun åpenlyst å forføre Bond, og publikum kunne begynne å diskutere om de hadde vært elskere. I de senere filmene ville Moneypennys flørting bli noe mer diskret.

Major Boothroyd (Desmond Llewelyn)
Siden Peter Burton som spilte rollen i Dr No ikke hadde anledning denne gangen, gikk jobben til Desmond Llewelyn. Uten å spille den helt store rollen, få han i allefall overlevert Bond hans første hjelpemiddel, en stresskoffert som bl.a. redder livet hans i slåsskampen mot Grant.