Fakta om filmen

Scenen der Bond kommer til Qs laboratorium ble skrevet om en mengde ganger. Det var regisør Hamilton som kom frem til at Q skulle være mer eller mindre grinete mot Bond.

De snille i Goldfinger

Sist endret: 22. January 2012

M (Bernard Lee)
Bond får kjeft av M her, siden han ikke klarte å observere Goldfinger diskrét nok i Miami. Bond og M spiser senere middag sammen med Smithers fra Bank of England.

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)
Inviterer Bond over til seg og lover å servere han englekake. Bond avslår med grunn at han har en forretningsmiddag han må på. Moneypenny blir da sikker på at han skal treffe en annen kvinne, helt til de blir avbrutt av M, som ber henne slutte å flørte med 007 siden avtalen er med han. ‘Moneypenny, won’t you ever believe me?’

Q og Bond i Qs laboratorium

Q og Bond i Qs laboratorium

Q (Desmond Llewelyn)
Goldfinger ble den første filmen der Qs noe anstrengte forhold til Bond ble presentert. Bond har jo tross alt for vane å ødelegge alle oppfinnelsene til Q uansett. Vi får også for første gang innblikk i laboratoriet hans, der vi bl.a. ser et gass-spyttende parkometer, en termos med en bombe og testingen av en skuddsikker frakk. Øyeblikket sener blir vi presentert for det som kom til å bli den berømte Bond bilen – Aston Martin DB5. Bond blir vist de forskjellige funksjonene, og Bond ender opp med å spørre om katapultaetet er en spøk. ‘I never joke about my work, 007!’

Colonel Smithers (Richard Vernon)
Sjefen for Bank of England, som forklarer M og Bond farene med Goldfingers gullsmugling over middag. Som et agn for Goldfinger, låner han bort en gullbarre som stammer fra en savnet naziskatt.

Felix Leiter, spilt av Cec Linder

Felix Leiter, spilt av Cec Linder

Felix Leiter (Cec Linder)
Leiters andre opptreden, og med ny skuespiller, denne gangen Cec Linder. Linder var mye eldre enn Lord i Dr No, noe som kanskje kunne sette troverdigheten i at Leiter og Bond skulle være gamle kollegaer i fare. Leiter opptrer ganske mye i filmen, og er også en viktig brikke i overraskelsesangrepet på Goldfinger på slutten av filmen.