Fakta om filmen

David Hedison spilte også Leiter i Live and Let Die. Scenen der Leiter blir maltraktert av en hai, er hentet fra denne romanen. Leiter har ikke dukket opp igjen i noen Bond-filmer etter dette, mens han i bøkene sluttet i CIA og begynte i Pinkerton og kunne fortsette å hjelpe Bond.

De snille i Licence To Kill (Med rett til å drepe)

Sist endret: 31. January 2012

Q, spilt av Desmond Llewelyn

Q, spilt av Desmond Llewelyn

Q (Desmond Llewelyn)
Llewelyns mest omfattende rolle i noen Bond film. Tar, mot Bond sin vilje, permisjon for å hjelpe han Ishtmus City. Opptrer som sjåfør, medlem av kystvakten og som meksikansk gartner, alt for å skaffe Bond inpass hos Sanchez. Selv om han er på ferie, har han selvfølgelig med en ting eller to til vår mann.

Leiter og frue under angrep

Leiter og frue under angrep

Felix Leiter (David Hedison)
Så gikk det endelig opp for Eon at det ville være lurt å la samme skuespiller traktere rollen som Leiter i mer enn en film. Hedison spilte Leiter i Live and Let Die, men hva betyr vel en 16 års pause? Selv om han ikke opptrer mye i filmen, er det Leiter som “setter i gang” handlingen ved å bli lemlestet av en hai.

Bond og Sharkey

Bond og Sharkey

Sharkey (Frank McRae)
Personlig venn av både Bond og Leiter. Fisker av yrke, men trår til som Bonds høyre hånd i filmen, som fører til hans død, da han blir drept av Krest sine menn.

Della Leiter (Priscilla Barnes)
Felix’ kortlivede brud. Starter filmen med å måtte vente i kirken på sin vordende brudgom, som sammen med sin forlover Bond er ute for å fange Sanchez. Blir offer for Darios kalde hender.

M (Robert Brown)
Browns siste opptreden som M. Truer med å sparke Bond hvis han ikke gir opp sin jakt på Sanchez “utenfor jobben”. Bruker Ernest Hemmingway House i Florida som base. Hvorfor? Ja si det.

Miss Moneypenny (Caroline Bliss)
Kun med i et lite øyeblikk der hun deler sin bekymring om at Bond må fratre sin stilling med M.

Kwang (Cary-Hiroyuki Tagawa)
Agent i Hong Kongs narkotikapoliti. Opptrer som narkobaron for å få innpass hos Sanches. Forhindrer Bond i å ta livet av Sanchez, og skjeller ut Bond for å være en “loose canon”. Blir angrepet av Sanches’ menn, og begår selvmord fremfor å bli tatt til fange. Dette gjør at Bond får innpass hos Sanches som takk for å ha avslørt Kwang.