Fakta om filmen

Vijay Amritraj var tennisproff, og rollen som Vijay var den første rollen hans. Derfor alle tennisvitsene.

Opprinnelig skulle Bond bare ha en kontakt i India, Sadruddin, som skulle spilles av Amritraj. Men Amritray virket ikke troverdig som sjef for MI6s indiske avdeling, derfor hentet man inn Moses og stokket litt om på stillingene.

Robert Brown hadde tidligere spilt sammen med Moore i Ivanhoe TV-serien.

Andy Bradford spilte også en av Kristatos vakter i For Your Eyes Only.

Albert Moses spilte også bartender i The Spy Who Loved Me.

De snille i Octopussy

Sist endret: 30. January 2012

Vijay (Vijay Amritraj)
Bond kontakt i stasjon I. Gir seg til kjenne for Bond ved å spille Bond-temaet på slangetemmer-fløyta si. Spionerer på Khan ved å opptre som tennislæreren hans. Har bl.a lært hvordan han kan forbedre backhanden sin. Blir drept av mennen Khan har leid for å drepe Bond på Octopussys øy.

VijaySadruddin

Sadruddin (Albert Moses)
Sjefen for Station I. Kjører taxien Bond og Vijaay rømmer fra Gobinda med.

Q (Desmond Llewelyn)
Som vanlig ytterst utilpass over å måtte jobbe utenfor laboratoriet sitt. Treffer Bond i station Is lokaler der han bl.a demonstrerer et elektonisk klatrerep. Frakter Bond inn til Khans palass i det siste angrepet i en luftballong. Blir sentrum for oppmerksomheten til Octopussys jenter når han lander og er ikke like galant som Bond ville vært i en sånn situasjon ‘Later, perhaps.’

Qs verksted

M (Robert Brown)
Browns første opptreden som M, etter Bernard Lees død. Briefer Bond om 009 og Fabregè egget som skal auksjoneres bort. Vil sende Bond til India etter Khan, men da har Bond allerede skaffet biletter til flyet.

Frederick Gray (Geoffrey Keen)
Forsvarsministeren er i uvanlig godt humør i denne filmen. Han er tilstede når 007 blir briefet om oppdraget, og snakker med Gogol på slutten av filmen og lover at smykkene som er savnet fra Sovjet skal bli levert tilbake.

Jim Fanning (Douglas Wilmer)
Kunstekspert ansatt i MI6, og skal hjelpe Bond med å identifisere selgerene av Fabregè egget. Får store pusteproblemer når Bond byr nærmere en halv million pund for egget for å se hvor langt Khan er villig til å gå.

M og GrayJim Fanning

General Gogol (Walter Gotell)
Gogol er denne gang på Bonds side, siden han avslører Orlovs tyverier og drar selv ut for å stoppe han.

Agent 009 (Andy Bradford)
En ganske uhyggelig sekvens blir vi servert når vi ser agent 009, forkledt som klovn, prøver å rømme fra Mischka og Grischka gjennom en skog. Braser tilslutt dødelig såret gjennom et vindu på den britiske ambassade, mens Fabergé egget han har stjålet ruller ut hånden hans.

General GogolAgent 009