Fakta om filmen

Egentlig var det Gogol Bond var sendt ut for å drepe, og ikke Pushkin. Men Walter Gotell ble svært syk, og kunne ikke delta så mye i filmen. I stedet for å la en annen spille Gogol, skapte man heller en ny figur som kunne være Koskovs sjef.

De snille i The Living Daylights (I skuddlinjen)

Sist endret: 30. January 2012

General Leonid Pushkin (John Rhys-Davies)
Sjefen for KGB som overtok jobben etter Gogol. Bond blir sendt ut for å drepe han, siden Koskov har ‘avslørt’ at Pushkin planlegger mordene på flere MI6 agenter. Overbeviser Bond om at Koskov lyver, og hjelper Bond ved å iscenesette et attentat der han blir ‘drept’ av Bond. Slik at Koskov tror planen sin fungerer.

Kamran Shah (Art Malik)
Oxford-utdannet leder av Mujahedeen, en afgahnsk frigjørinsgbevegelse. Blir befridd fra sovjetisk fengsel av Bond, og hjelper Bond med å gå imot Koskov og hans tropper ved å lede sine menn i et angrep på en flybase.

Saunders (Thomas Wheatley)
Bonds kontakt i Bratislava. Kommer på kant med Bond når han ikke vil skyte Milovy, når hun spiller en snikmorder. Men blir senere imponert over Bond og lover å få henne ut av landet. Blir desverre drept av Necros i en fornøyelsespark i Østerrike.

Q (Desmond Llewelyn)
Det er Q som hjelper Bond med å få Koskov til vesten, ved å transportere han gjennom en oljeledning. Rekker også å vise frem en oppfinnelse lagd for amerikanerene. En kombiner bærbar kasettspiller og en basooka, en ghettoblaster.

M (Robert Brown)
Ses først når han sender flere 00-agenter ut i fallskjerm over Gibraltar for å innta en militær instalasjon. Senere avviser han Bonds mistanke om at Koskov prøver å lure dem.

Miss Moneypenny (Caroline Bliss)
Dette er den første Bond filmen uten Lois Maxwell som Moneypenny, og Bliss får aldri sjansen til å vise seg frem siden hun knapt har en rolle i filmen.

Frederick Gray (Geoffrey Keen)
Hjelper til med å avhøre Koskov, og bryter ut i panikk når det blir oppdaget at KGB har tatt Koskov til fange (mens det hele var en del av Koskovs plan).

Felix Leiter (John Terry)
Denne gangen var det Terry sin tur til å spille Leiter, uten at det hjalp noe særlig. Har ikke den største rollen, og virker ikke som han kjenner Bond noe særlig.

Gogol (Walter Gotell)
Den tidligere generalen har blitt forfremmet til en jobb i utenriksdepartementet. Er kun med i et par scener på slutten av filmen.