Fakta om filmen

MI6 har hovedkvarter i The Queen Elizabeth I, et britisk marinefartøy som sank i Hong Kongs havn under mystiske omstendigheter i 1971.

Når Bond passerer Pepper første gang, spilles de første tonene av temaet fra Live And Let Die.

Pepper ble visstnok så populær i Live And Let Die, at han også var med i traileren for denne.

De snille i The Man With The Golden Gun (Mannen med den gylne pistol)

Sist endret: 24. January 2012

Lieutenant Hip (Soon-Taik Oh)
Bonds assistanse i Hong Kong politiet. Møtes første gang når Hip arresterer Bond for mordet på den britiske solenergieksperten Gibson. Bond tror ikke Hip er politi, siden politibåten han fraktes med kjører i feil retning, og hopper ombord den halvynkede krysseren Queen Elisabeth I der han oppdager MI6s Hong Kongs hovedkvarter, og løytnant Hip, er. Bond får også hjelp av Hips karatekyndige nieser, som hjelper han å flykte fra Hai Fats eiendom. Går undercover som peanøttselger når Anders skal overlevere Solexen.

Løytnant HipJW PepperMQ
Fra venstre: Hip, Pepper, M og Q.

Sheriff J W Pepper (Clifton James)
Pepper, så populær fra forrige film at produsentene ville ha han med her også, er på ferie i Thailand. Han syns han ser Bond bli jaktet på nedover en kanal, men tror han ser syner. Senere er han i en billforretning for å prøve en AMC Hornet, en bil Bond stjeler med Pepper fortsatt inne i for å jakte på Scaramanga. Pepper vet jo hva Bond jobber som, og går helt opp i jakten der han utvider sin politiområde fra Louisiana til hele Thailand. Blir arrestert av det lokale politiet som ikke lar seg imponerere av politiskiltet hans.

M (Bernard Lee)
‘Hvem ville betale en million dollar for å drepe meg’, spør Bond M. ‘Sjalu ektemenn, rasende kokker, fornærmede skreddere. Listen er uendelig.’ Ellers ser vi ikke så mye til han.

Q (Desmond Llewelyn)
Og dagens Q-dings er…en falsk brystvorte. Som Bond bruker for å utgi seg for å være Scaramanga (siden det ikke finnes bilder av han, er en tredje brystvorte det enste kjennetegnet hans). Men det er godt å ha Q tilbake etter hans fravær i den forrige.