Fakta om filmen

Tittel:
Diamonds Are Forever
Norsk tittel:
Diamanter varer evig
James Bond spilles av
Sean Connery
Regi:
Guy Hamilton
Produsenter:
Albert R. Broccoli &
Harry Saltzman
Manus:
Richard Maibaum &
Tom Mankiewicz
Sjefsfotograf:
Ted Moore
Klipper:
Bert Bates &
John Holmes
Produksjonsdesign:
Ken Adam
Musikk:
John Barry
Tttelsang:
Diamonds Are Forever
Tittelsangen fremføres av
Shirley Bassey

Diamonds Are Forever (Diamanter varer evig) – 1971

Sist endret: 4. February 2012

Connery tilbake som Bond

Connery tilbake som Bond

Publikum hadde ikke satt pris på den mer menneskelige Bond i On Her Majesty’s Secret Service (1969) med George Lazenby. Men produsentene følte at de måtte revitalisere Bond, slik at publikum fortsatt ville komme på visningene. Derfor begynte de å satse på en mer humor i filmene, noe som skulle få resultater av ulik grad i de påfølgende filmene.

I tillegg var Connery tilbake som Bond. For å få det til måtte de ut med (på den tiden) svimlende summen 1,25 millioner dollar. Pluss prosenter av spilleinntektene og en kontrakt på to andre filmer med UA. Connerys filmer etter You Only Live Twice (1967) hadde ikke vært noen kassasuksesser, pluss at han forsøkte å skaffe til veie penger til the Scottish International Educational Trust. Sistnevnte donerte han hele honnoraret til.

En Blofeld med hår

En Blofeld med hår

Kvaliteten på filmen kan diskuteres. Humoren og lettheten i filmen tar vel litt overhånd (pluss at Connery ikke fremstår som en topptrent agent lenger). Men publikum var begeistret over å se igjen Connery, så filmen satte åpningsrekorder både i England og USA. Tilsammen har den spilt inn 116 millioner dollar, 36 millioner mer enn OHMSS.

Filmen pekte ut kursen for hvordan filmene ville utvikle seg i årene fremover. Årene Roger Moore gjorde til sine.

Stikkord: , , ,