Fakta om filmen

Tittel:
From Russia With Love
Norsk tittel:
From Russia With Love
James Bond spilles av
Sean Connery
Regi:
Terence Young
Produsenter:
Albert R. Broccoli &
Harry Saltzman
Manus:
Richard Maibaum &
Johanna Harwood
Sjefsfotograf:
Ted Moore
Klipp:
Peter Hunt
Produksjonsdesign:
Syd Cain
Musikk:
John Barry
Tittelsang:
From Russia With Love
Tittelsangen fremføres av
Matt Monroe
 

From Russia With Love – 1963

Sist endret: 3. February 2012

Dr.No hadde blitt en overraskende suksess, og da produsente så seg rundt etter en oppfølger falt valget på From Russia With Love, en bok som hadde fått stor popularitet etter at John F. Kennedy hadde satt den opp som en av sine ti favorittbøker.

For å trå varsomt i de politiske miljøene, gikk de bort fra at Bond kjempet mot den Sovjetiske etteretningsorganisasjonen SMERSH, men innførte istedet SPECTRE som hovedfienden. En annen del av filmen som ble standard var historien som kommer før krediteringen, som igjen kommer før selve hovedhistorien. Det ble også spilt inn en tittelmelodi, sunget av Matt Monroe.

Bond og Tatiana slipper unna SPECTREs båter med et smell

Bond og Tatiana slipper unna SPECTREs båter med et smell

Dette er også den siste filmen Bond kun kan stole på seg selv, og ikke hele tiden stole på sine finurlige hjelpemidler. Han får riktignok en spesialkoffert av Q (Desmond Llewelys debut i rollen), men handlingen spinner ikke rundt den.

From Russia With Love hadde et betydligere større budsjett enn Dr. No, og man forventet også suksess. Filmen spilte inn 78,9 millioner dollar, og det var på den tiden et utrolig beløp. Man fikk også se at James Bond ble vel mottatt også utenfor USA og Storbritannia. Suksessen var et faktum.

Stikkord: , ,