Fakta om filmen

Sekvensen først i filmen, der Bond rømmer fra russiske soldater på en ski, skal vistnok ha vært med på å gjøre snowboard populært.

Sangen som spilles når Bond blir forfulgt i åpningssekvensen, er Beach Boys California Girls. For å spare penger, ble det brukt en coverversjon fremført av Gidea Park.

I et veldig tidlig utkast, var Zorins plan å omdirigere Haleys komet til å treffe Silicon Valley.

Handlingen i A View To A Kill (Med døden i sikte)

Sist endret: 30. January 2012

Den britiske etteretningen har oppdaget at Sovjet-Unionen har utviklet en ny type micro-chip som er motstandsdyktige mot atomeksplosjoner. Et firma som har nylig blitt kjøpt opp av miliardæren Max Zorin, utviklet samme chip for vesten. Bond blir sendt for å undersøke om Zorin har ugler i mosen, og oppsøker Zorins landsted i Frankrike under dekke å skulle kjøpe noen av Zorins hester.

A View To A KillJames Bond

Hos Zorin oppdager han bl.a. at Zorin har et slapt forhold til dopingregler og at han har en hemmlig chipfabrikk. Bond og hans medhjelper, Sir Geoffrey Tibbett, blir avslørt av Zorin og hans håndlanger/elskerinne May Day. Mens Tibbett blir drept, redder Bond seg fra en synkende bil i siste liten.

James BondA View To A Kill

Bond følger etter Zorin til San Fransisco, der han med hjelp av CIA-agenten Chuck Lee og geologisten Stacey Sutton avslører at Zorins store plan er å oversvømme Silicon Valley ved hjelp av jordskjelv, og dermed få nærmest monopol på microchip-produksjonen i verden. Det viser seg også at Zorin er avlet frem av den tidigere nazi-vitenskapsmannen Carl Mortner og at han var KGB-agent som nå har hoppet av for å kun tjene seg selv.

A View To A KillA View To A Kill

Men med (litt) hjelp av Sutton, og til slutt en hevngjerrig May Day, får Bond stoppet oversvømmelses-planene. Zorin kidnapper så Sutton ombord i sitt luftskip, og filmen (og Zorin) ender etter en slåsskamp på toppen av Golden Gate Bridge.

A View To A KillA View To A Kill