Fakta om filmen

Manuset var i begynnelsen veldig inspirert av romanen Moonraker, men til slutt satt man bare igjen med en duell mellom Bond og skurken på en klubb kalt Blades. Men i boken er dette et bridgespill, mens her er det en fektekamp.

Handlingen i Die Another Day

Sist endret: 31. January 2012

James Bond er sendt for å likvidere oberst Moon, en Nord-Koreansk offiser som har et litt anstrenkt forhold til Vesten, og som man mistenker handler med forbudte konfliktdiamanter fra Afrika. Men Bond blir avslørt i sitt dekke som diamanthandler av Zao, Moons høyre hånd. Men Bond kjemper seg løs, og setter etter Moon i an av Moons hovercrafter. Jakten ender med at Moon styrter utfor en foss, og Bond blir arrestert av Moons far, general Moon.

Die Another DayDie Another Day

Etter 14 måneder med fangenskap og tortur, blir Bond utvekslet med Zao, som har blitt tatt til fange etter å ha drept kinesiske agenter. Agentene ble drept etter tips som ble sendt fra Bonds fengsel, så både MI7 og det amerikanske NSA tror det er Bond som har sprukket, derfor haster det med å få han ut. Fortsatt fanget, denne gang på den andre siden av ondskapens akse, klarer Bond å rømme. Fast bestemt på å finne ut hvem som forrådte han slik at han ble avslørt, følger Bond etter Zao til en mystisk genmodifikasjonsklinikk utenfor Kuba. Der finner han Zao, som gjennomgår en slags behandling, men Zao kommer unna Bond. Også på øya er Jinx, en amerikansk agent i samme ærend, som Bond “ble kjent med” kvelden før.

Die Another DayDie Another Day

Under slåsskampen med Zao, river Bond av han et kjede som inneholder flere diamanter. Disse er identiske med konfliktdiamante, men merket med logoen til Gustav Graves. Graves er en nyrik filantrop som driver en diamantgruve på Island. På utkikk etter en forbindelse drar Bond til London for å konfrontere Graves. Etter en heftig fektematch på Graves’ fekteklubb blir Bond invitert til Island der Graves skal presentere sitt siste på funn for verdenspressen. Når M skjønner at Bond ikke er den som har tystet, blir han tatt inn i varmen igjen og oppdraget blir gjort offisielt med full utrusting. Det Bond ennå ikke vet, er at Graves assistent Miranda Frost også er MI6-agent. På Island kan Graves stolt presentere Icarus, en satelitt som kan speile solen slik at det blir sollys på steder der det er natt, og dermed øke produksjonen av mat i sultrammede deler av verden. Bond snuser litt rundt, og oppdager etter hvert at Graves er en genmodifisert oberst Moon og at Icarus i virkeligheten er et masseødeleggelsesvåpen.

Die Another DayDie Another Day

Etter å ha reddet Jinx, som også er på Island, avslører Bond for Graves at han vet hvem han er. Men det viser seg at Frost, som har avslørt for Bond at hun er agent, faktisk jobber for Graves og dermed er både Bond og Jonx lurt i hver sin felle. Men Bond kommer seg løs, får hamlet opp med Zao og reddet Jinx. Men Graves kommer unna, og kan iverksette sin syke plan om at Nord-Korea skal innvandere Sør Korea ved hjelp av Icarus. Men Bond og Jonx kommer seg ombord på kommandoflyet hans og stikker kjeppene i hjulene hans. Så etter at Frost taper en fektekamp med Jinx og Graves får et ublidt møte med en jetmotor, kan Bond og Jinx rømme fra det styrtende flyet og fly i sikkerhet.