Fakta om filmen

En scene som måtte kuttes fra den ferdige filmen, var at Honey Ryder skulle bli angrepet av kjempekrabber etter at hun ble tatt til fange av Dr. No, slik som i boken. Men krabbene hadde en lei tendens til å dø, slik at man droppet scenen. Det som er igjen av scenen, er at Bond befrir henne fra der hun var lenket fast.

Handlingen i Dr. No

Sist endret: 22. January 2012

Felix Leiter og James Bond

James Bond møter Felix Leiter for første gang

James Bond blir sendt til Jamaica for å etterforske drapet på kollegaen John Strangeways. Han finner ut at Strangeways ble drept for å hindre han i å finne ut mer om Dr. No, en mystisk vitenskapsmann som har bygd et fort på en av øyene. Sammen med CIA-agenten Quarrel drar Bond ut for å undersøke øya nærmere.

Der treffer de på Honey Ryder, som blir tvunget til å flykte sammen med Bond og Quarrel etter at de blir oppdaget av Dr. No sin private hær. Quarrel blir drept i jakten, mens Bond og Ryder blir tatt til fange og ført til Dr. No sin hemmelige base.

Honey Ryder, Dr. No go James Bond

Middag hos Dr. No

Dr. No forteller at han er agent for SPECTRE, en hemmelig forbryterorganisasjon som har til hensikt å sabotere USAs rom-program. Bond og Ryder unngår flere døds-feller før de til slutt kommer seg ut av basen i det den eksploderer, selvfølgelig takket være vår mann Bond.