Fakta om filmen

Ian Fleming er med i filmen. Han sees ved siden av Orient-ekspressen når Bond og Romanova drar fra Tyrkia.

Åpningssekvensen der Bonds dobeltgjenger blir drept av Grant, måtte spilles inn to ganger. Det viste seg at skuespilleren som spilte dobbelt-gjengeren var for lik Connery, slik at når Bond-masken blir fjernet, var det nesten ikke forskjell, og man var redd publikum ville blitt forvirret. Når scenen ble skutt på nytt, hadde skuespilleren for sikkerhets skyld også bart.

Handlingen i From Russia With Love

Sist endret: 22. January 2012

Bond blir informert av M om at en kvinnelig sovjetisk offiser er forelsket i han og er villig til å hoppe av og samtidig stjele Lektor, en dekoder MI6 desperat vil ha. Han får opplyst om at det kan være en felle, og det viser det seg at det er også.

Grant og Klebb rekogniserer

Grant og Klebb rekogniserer

‘Avhopperen’ Tatiana Romanova tror hun gjør dette for Sovjet, mens hun i virkeligheten blir lurt av Rosa Klebb. Romanova tror Klebb fortsatt jobber for Sovjet, mens hun i virkeligheten jobber for SPECTRE. Planen deres er at Bond og Romanova skal stjele Lektor, for så å bli tatt av dage av ‘Red’ Grant.

SPECTRE vil så selge Lektor tilbake til russerne, skjemme ut MI6 og hevne Dr. No. Bond drar til Tyrkia for å møte Romanova. Med hjelp av den lokale etteretningsjefen, Kerim Bey, klarer de å stjele Lektor. De kommer seg ombord på Orient-ekspressen med Lektor, bare for å bli møtt av ‘Red’ Grant.

Bond og Romanova feirer seieren

Bond og Romanova feirer seieren

Han dreper Bey, men blir selv drept av Bond. Bond og Romanova kommer seg til Venezia, etter å unnsluppet og ødelagt en SPECTRE motorbåt flåte. I Venezia blir de innhentet av Rosa Klebb, som gjør et siste forsøk på å få tilbake Lektor. Hun blir drept av Romanova, som nå ikke trenger å late som hun er forelsket i Bond.