Fakta om filmen

Mens filmen ennå hadde 1991 som slippår, hadde den tittelen Property of a Lady og skulle delevis foregå i Hong Kong.

Regissør Martin Campbell er en av syklistene Bond og Onatopp kjører forbi når de kjører om kapp.

Handlingen i GoldenEye

Sist endret: 3. February 2012

Bond er i Monte Carlo for å spane på Xenia Onatopp, som man tror er med i forbryterorganisasjonen Janus. Sammen med den russiske generalen Ourumov stjeler hun en prototype av et helikopter som kan motstå elektromahnetiske stråler. De drar så til en militær bunker i Severnaya, der de masakerer alle de ansatte, utenom Boris Grishenko (som hjelper de) og Natalya Simonova (som klarer å snike seg unna). De stjeler så kontrolleren til GoldenEye, en satelitt som kan sende ut elektomagnetiske ladninger som kan ramme hele byer.

GoldenEyeGoldenEye

Bond blir sendt til Russland for å undersøke saken, og med hjelp av CIA-agenten Jack Wade og mafiasjefen Valentin Zukovsky finner han lederen for Janus, Alex Trevelyan, en tidligere antatt død 00-agent, som nå vil hevne seg på hvordan Storbritannia behandlet familien hans under 2. verdenskrig. Bond blir fanget, men rømmer sammen med Simonova, som er blitt lurt av Grishenko. De blir igjen fanget, etter at Simonova forteller Bond om GoldenEye, og Bond ender opp med å forfølge Ourumov gjennom St. Petersburg i tanks for å redde Simonova.

GoldenEyeGoldenEye

Bond og Simonova følger Trevelyan og Onatop til Kuba, der de skal styre GoldenEye fra og sende en puls over London. Det hele ender på en skjult satelittantenne, der Bond dreper Trevelyan og de får stoppet GoldenEye.