Fakta om filmen

Når atombomben i Fort Knox stopper, utbryter Bond: "Three more ticks, and mr Goldfinger would ha've hit the jackpot.". Men telleverket står på 007. Dette fordi Guy Hamilton kom på denne ideen på et senere tidspunkt, da det var for sent å gjøre nye opptak med Connery.

Terrence Young ble erstattet som regissør etter angivelig få ha krevd for stor honnorar for jobben.

Handlingen i Goldfinger

Sist endret: 22. January 2012

James Bond får i oppdrag å etterforske Auric Goldfinger, som MI6 mistenker for å smugle gull inn og ut av England. I Miami forfører Bond Jill Masterson, Goldfingers assistent, som hjelper Bond med å avsløre Goldfinger for falskspilling. For dette blir Masterson drept av Goldfinger, ved å bli malt fra topp til tå i gullmaling.

Tilly Masterson klar for å drepe Goldfinger

Tilly Masterson klar for å drepe Goldfinger

Bond sørger også for å avsløre Goldfinger som en som jukser i golf, etter å ha spilt mot han under dekke av å ha tilgang til en skjult nazi-gull beholdning. Bond følger etter Goldfinger til basen hans i Sveits. Der treffer han Tilly Masterson, som er ute etter å hevne sin søster Jill. Hun blir drept av Goldfingers bodyguard Oddjob, mens Bond blir tatt til fange. Han blir ført til Goldfinger eiendom i Kentucky.

Oddjob likte å grille på fritiden

Oddjob likte å grille på fritiden

Der finner han ut at Goldfinger planlegger å øke verdien på sitt eget gull ved å bruke en atom-bombe for å gjøre alt gullet i Fort Knox radioaktivt. Ved hjelp av en forført Pussy Galore, Goldfingers private flyger, klarer Bond å varsle den amerikanske regjering.

3 eller 7 sekunder..?

3 eller 7 sekunder..?

Etter en kamp i Fort Knox klarer Bond både å drepe Oddjob, og desarmere bomben. Senere kaprer Goldfinger flyet til Bond, som er på vei til Washington. Han ender med å bli sugd ut gjennom flyvinduet etter en slåsskamp med Bond. Og Bond og Galore kommer seg i sikkerhet fra det styrtende flyet med fallskjerm.