Fakta om filmen

Handlingen i filmen er inspirert av den japanske filmen Yojimbo fra 1961. Andre filmer som har latt seg inspirere, er A Fistful of Dollars (med Clint Eastwood) og Last Men Standing (med Bruce Willis).

Filmen het opprinnelig Licence Revoked. Men man følte man måtte forandre tittelen da kun en liten andel av det amerikanske test- publikummet skjønte betydningen av ordet revoked.

Handlingen i Licence To Kill (Med rett til å drepe)

Sist endret: 30. January 2012

James Bond og Felix Leiter

James Bond og Felix Leiter

På Felix Leiters bryllupsdag, får han en mulighet til å arrestere narko-baronen Franz Sanchez. Med hjelp av sin forlover, James Bond, klarer han dette etter en spetakulær og luftig arrestasjon. Men gleden er kortvarig. Sanchez rømmer, lemlester Leiter og dreper hans brud.

Til tross for Ms advarsel, bestemmer Bond seg for å hevne Leiter. Med hjelp av Pam Bouvier, en pilot som tidligere har flydd for CIA, og Q, som har perm, klarer Bond og ta seg inn i Sanchez’ hjem i Isthmus City i Sør Amerika. Der avslører Sanchez at han har funnet opp en måte å løse opp heroin i bensin på, for senere å vinne det ut igjen, etter å ha fraktet det i tank-biler. Etter i en spektakulær jakt, ender Sanchez opp med å brenne til døde. Etter dette vender Bond tilbake til vanlig tjeneste.