Fakta om filmen

I Mankiewicz originalmanus forsøker Dr. Kananga å drepe Bond ved å slippe han ned i en stor sukkerkvern. Men det viste seg å være for farlig å filme. Dette drapsforsøket ble erstattet med det der Bond blir etterlatt på en krokodillefarm.

Siden Diamond Are Forever gjorde det så bra i USA, ville man prøve å gjenta suksessen med å la handlingen i neste film også foregå i USA.

San Monique finnes ikke.

Handlingen i Live And Let Die (Å leve og la dø) – 1973

Sist endret: 24. January 2012

James Bond får i oppdrag å etterforske tre forskjellige drap på MI6 agenter. Et i New York, et i New Orleans og et på San Monique. Den eneste fellesnevneren disse drapene hadde, var San Moniques statsminister Kananga. Bond drar til New York for å følge etter Kananga, og ender opp med å bli fanget av gangsteren Mr. Big. Bond kommer seg unna og drar til San Monique for å finne sammenhengen mellom Mr. Big og Kananga. På øya får han hjelp av CIA-agenten Rosie Carver, som viser seg å jobbe for Kananga og prøver å lure Bond i en felle. Med Bond avslører henne, og med Carver ute av verden får Bond tatt seg inn hos Solitaire, Kanangas spåkvnne. Han forfører henne, og de rømmer sammen.

James BondLive And Let Die

På rømmen oppdager de at Kananga dyrker opium på øya, for å utvinne heroin. Bond og Solitaire drar til New Orleans for å finne ut mer av sammenhengen mellom Big og Kananga. De blir tatt til fange, men Bond rømmer før han blir fanget nok en gang. Da avsører Mr. Big at han og Kananga er samme person. Planen er å oversvømme USA med gratis heroin, for å få monopol på markedet. Bond rømmer igjen, og sammen med Quarrell jr. ødelegger de opiumsmarkene til Kananga og befrir Solitaire. Sammen finner de Kanangas underjordiske hovedkvarter, og etter en slåsskamp dreper Bond Kananga. Et siste angrep fra Kanangas håndlanger Tee Hee blir avverget, før Bond og Solitaire tar toget inn i solnedgangen.

James BondLive And Let Die