Fakta om filmen

Koden for å komme inn i Drax' laboratorium er tonene fra Nærkontakt av tredje grad.

Når Bond rir i filmen, spilles musikken fra De syv uovervinnelige.

Melodien som signaliserer at jakten er over hos Drax er tittelmelodien til 2001: En romodyssé, Johannes Strauss' Also Sprach Zarathustra.

Handlingen i Moonraker (Måneraketten)

Sist endret: 29. January 2012

Et av NASAs romskip, Moonraker, blir kapret på vei til utlån i Storbritannia. Bond får i oppdrag å undersøke saken, og drar i første omgang til Hugo Drax’ romskipfabrikk i California. Det er Drax som har bygget Moonraker for NASA, og det er en kjent sak at han brenner veldig for erobringen av rommet. Bond har ikke vært der lenge før noen forsøker å myrde han han, og etter litt nattlig snusing kommer han over et spor som fører han til Venezia.

James Bond

I Venezia finner han et hemmelig laboratorium tilhørende Drax, som produserer en gass som er dødelig for mennesker men ikke dyr. Han alarmerer MI6, men når de stormer laboratoriet er det tømt. Men et nytt spor leder han til Rio i Brasil, der han også finner Holly Goodhead. Goodhead er CIA-agent som jobbet undercover hos Drax, og som også fulgte samme spor som Bond via Venezia til Rio. Men i Rio blir de overfalt av Jaws, som nå jobber for Drax, og i tumultene som oppstår blir Goodhead kidnappet.

MoonrakerMoonraker

I mens har Q oppdaget at giften Bond fant, er utvunnet fra en orkidé som bare vokser i et lite område i Brasils jungel. Bond drar dit, og finner Drax’ skjulested der han gjør deg klar til å skyte ut flere romferger til sin hemmelige romstasjon. Romfergene inneholder medlemmer av Drax’ nye verdenselite som skal herske på jorden etter at resten av befolkningen er drept av av gass. Bond unslipper å dø på nytt, og sammen med Goodhed (som var holdt fanget der), sniker de seg ombord på en romferge og blir med ut til romstasjonen.

JawsMoonraker

Ombord på romstasjonen ødelegger de systemet som gjør stasjonen usynlig for radar, og USA sender opp astronauter dor å se hva som foregår. Ved hjelp av Jaws, som innser han ikke er en del av Drax’ elité, får de hindret Drax i sende ut alle giftbombene sine. Og etter at USAs tropper har overtatt stasjonen, og Drax er sendt ut i verdensrommet, kan Bond skyte ned de tre som ble sendt og redde verden nok en gang.

James BondMoonraker