Fakta om filmen

Fabregè-egget har tittelen Property of a Lady i Sothebys katalog. Det er også tittelen på en novelle fra Octopussy-samligen der en ansatt i MI6 har fått et Fabregè egg som betaling for spionasje for russerene. Der er også Bond på Sothesby for å se etter selgeren.

Backgammon-spillet var først tenkt til The Spy Who Loved Me, og skulle funnet sted på Max Kalbas klubb.

Åpningssekvensen var påtenkt til Moonraker.

Elefantjakten var tatt fra et tidlig utkast til The Man With The Golden Gun.

Handlingen i Octopussy

Sist endret: 30. January 2012

Agent 009 blir drept under oppdrag i Øst Berlin. Det eneste sporet han etterlater seg, er et falskt Fabergè egg. Fire slike egg har nylig blitt solgt på auksjon, og når orginalen skal under hammeren hos Sothesbys vil Bond prøve å finne ut hvem selgeren er. MI6 tror eggene blir solgt av Sovjet for å skaffe penger til operasjoner i utlandet. På auksjonen byr den lysskye selgeren Kamal Khan på egget, og Bond starter en budrunde for å se hvor høyt Khan er villig til å gå. Han lar Khan vinne, men før han gir seg klarer han å bytte ut orginalen med 009s kopi.

Octopussy

I Sovjet er samtidig general Orlov sterkt uenig i planene om nedrustning i samarbeid med NATO. Han vil heller igangsette et storstilt angrep på Europa, som han er overbevist om at de vil vinne siden NATO aldri vil angripe tilbake med atomvåpen. Det er også Orlov som står bak salgene av Fabergè eggene. Han har byttet ut ekte egg som den Sovjetiske stat har i sin samling med forfalkninger, og det er et av disse 009 fikk tak i. De ekte eggene blir smuglet ut ved hjelp av Khan. På grunn av en nær forestående vareopptelling måtte de ha tilbake orginalen for en hver pris, derfor måtte Khan by så mye på auksjonen.

OctopussyOctopussy

Bond drar til India for å finne ut mer om Khan. De treffes på hotellkasinoet til Bond, og Bond viser at han har orginalegget. Når Khan ikke klarer å vinne egget, sender han Magda, en av sine hjelpere, etter det. Etter en natt med Bond stikker hun av med egget og etterlater Bond til Khans høyre hånd Gobinda, som slår han ned og fører han til Khans slott for å finne ut hvorfor Bond hadde egget. Bond rømmer og bestemmer seg for å undersøke den private øya til Octopussy, Khan mystiske partner. Det viser seg at Octopussy er leder for en gruppe kvinner som har spesialisert seg på smugling under dekke av å opptre på sirkus. Octopussy lar Bond bli på øya under hennes beskyttelse til Khans store ergrelse. Han leier så noen lokale mordere til å ta livet av Bond på øya, og mens han beseirer den siste skurken detter han i innsjøen rundt øya og alle tror han blir spist av krokodiller.

OctopussyOctopussy

Men Bond er ikke død, og drar til Karl Marx Stadt etter en samtale han overhørte mens han var fange hos Khan. Der oppdager han at Orlov vil sprenge en atombombe under en sirkusforestilling på den en amerikansk base. I mellomtiden er general Gogol kommet på sporet av Orlov, og i et fluktforsøk blir han skutt av egne soldater. Bond forfølger bomben inn i Vest-Tyskland, og får etter mye om og men desarmert bomben. Tilbake i India setter han sammen med Octopussy inn et angrep på Khan slott. Men Khan får fanget Octopussy og dratt henne ombord i sitt privatfly. Bond følger etter på taket av flyet, og etter å ha overvunnet Gobinda der, får han tvunget Khan til å lande ved å ødelegge motorene. Men flyet får ikke stoppet når det lander, og mens Bond og Octopussy får kastet seg ut, raser flyet og Khan inn i en fjellvegg.