Fakta om filmen

I et tidlig manusutkast fikk Bond utført plastisk kirurgi for å forklare sitt forandrede utseende.

Bond-ekspert og forfatter John Gardner har uttalt at med Connery som Bond ville OHMSS blitt tidenes Bondfilm.

Handlingen i On Her Majesty’s Secret Service (I hemmelig tjeneste)

Sist endret: 24. January 2012

På sin jakt etter å lokalisere Blofeld, redder James Bond den rike men ulykkelige grevinne Tracy di Vicenzo fra selvmord. Han finner ut at hun er den rebelske datteren av Marc Ange Draco, den mektigste mafiasjefen i Europa. Draco gir Bond et tilbud. Hvis han gifter seg med Tracy, og ‘temmer’ henne, vil han bruke sin mektige organisasjon for å finne Blofeld.

Piz Gloria

Piz Gloria

Bond er skeptisk til giftemål, men går med på å date henne. Og litt etter litt blomstrer kjærligheten opp. Blofeld holder til i sitt nye hovedkvarter på Piz Gloria i Sveits, og når Bond får disse opplysningene, drar han dit med en gang under dekke av å være sir Hilary Bray, en reprentant for the College of Arms i London, som undersøker Blofelds familietre.

Bond blir avslørt og tatt til fange. Blofeld avslører at han har planer om å presse FN for penger, under trusselen om biologisk krigføring. Blofeld har sendt en mengde vakre kvinner ut i verden som på en gitt kommando vil slippe løs dødlige bakterier. Bond klarer å rømme ved hjelp av Tracy, men Blofeld klarer å fange Tracy. Bond får hjelp av Draco til å raide Piz Gloria. De får reddet Tracy og ødelagt Blofelds planer.

På vei for å bekjempe Blofeld

På vei for å bekjempe Blofeld

Etter en slåsskampombord i en bob, er Bond sikker på at Blofeld er død. Bond og Tracy gifter seg, og de drar på en etterlengtet bryllupsreise. Men mens Bond og Tracy diskuterer om hvor mange barn de skal ha, dukker plutselig Blofeld og hans hjelper Irma Blunt i en annen bil.

De skyter mot Bond og Tracy med maskingevær, og dreper Tracy. Bond blir etterlatt med Tracy i sine armer, den eneste kvinnen han noengang har elsket.