Fakta om filmen

James Bond said wearily, 'Okay. With any luck it'll cost me my Double-0 number. But tell Head of Station not to worry. That girl won't do any more sniping. Probably lost her left hand. Certainly broke her nerve for that kind of work. Scared the living daylights out of her. In my book, that was enough. Let's go.'
Fra novellen The Living Daylights (Ian Fleming, 1966)

Handlingen i The Living Daylights (I skuddlinjen)

Sist endret: 30. January 2012

James BondThe Living DaylightsJames Bond blir sendt til Bratislava i Tsjekoslovakia, for å hjelpe den sovjetiske general Koskov å hoppe av. Rømningen lykkes, og Koskov kan avsløre at general Pushkin i KGB har satt i gang et opplegg om a drepe britiske agenter. For å hindre at britiske liv går tapt, blir Bond sendt for å likvidere Pushkin. Men Bond finner ut at det hele er en plan fra Koskov for å få MI6 til å drepe Pushkin, som er ute etter å arrestere han for å ha stjålet statlige midler.

The Living DaylightsFor Koskov samarbeider med Brad Whitaker, en internasjonal våpen handler. De trenger penger for å finansiere en stor våpenhandel, for igjen åbruke det de tjener der, på å kjøpe opium de skal selge med stor profitt. Bond begynner å samarbeide med Pushkin, og med hjelp av Koskovs kjæreste, Kara Milovy, får de lokalisert Koskov i en sovjetisk militær leir i Afghanistan.

The Living DaylightsI Afghanistan overtaler Bond den lokale motstandsbevegelsen, Kamran Shah, til å angripe leiren og hjelpe til med å ødelegge Koskovs plan. Etter angrepet følger Bond Koskov til Whitakers hjem i Tangier. I en skuddveksling får Bond has på Whitaker, og Koskov blir tatt til fange og overlatt til Pushkin.