Fakta om filmen

Tom Mankiewicz begynte å skrive manuset til filmen. Men grunnet bl.a. uoverenstemmelser med regissør Hamilton, ba han om å bli avløst. Richard Maibaum tok over pennen under tvil, siden han også hadde et anstrengt forhold til Hamilton.

Handlingen i The Man With The Golden Gun (Mannen med den gylne pistol)

Sist endret: 24. January 2012

Bond mottar en gullkule med sitt nummer inngravert på. MI6 kjenner bare til en mann som bruker gullkuler, den kjente leiemorderen Fransisco Scaramanga. M tar Bond av sitt nåværende oppdrag; å finne den forsvunnende professor Gibson som har funnet opp en revolusjonerende måte å utnytte solenergi på. Etter tips fra Qs avdeling, drar Bond til Macau for å finne produsenten av kula og han presser ut av han hvordan overleveringene av kulene forgår. Byttet mellom penger og kuler foregår på et kasino, og det er en kvinne som utfører byttet. Kvinnen er Andres Anders, Scaramangas elskerinne. Bond følger etter henne til Hong Kong, og får henne til å avsøre at Scaramanga vil befinne seg på nattklubben Bottoms Up.

På Bottoms Up blir Bond vitne til drapet på Gibson, Bonds forsvunne forsker. Bond blir arrestert av løyntnant Hip som viser seg å jobbe for MI6, og kan fortelle at Solex Agiator, Gibsons oppfinnelse, er borte. De mistenker Hai Fat for tyveriet, en direktør med nok penger til å hyre Scaramanga. Bond sniker seg inn hos Fat under dekke av å være Scaramanga, i den tro at de aldri har møttes personlig. Men Bond blir avslørt og tatt til fange, og kan bare rømme ved hjelp av Hips karatenieser. I mens dreper Scaramanga Fat for selv å få monopol over verdens solenergiutvinning.

Bond møter igjen Andres, som avslører at det var hun som sendte kulen til Bond for at han skulle drepe Scaramaga. For å hjelpe henne, tvinger Bond henne til å stjele tilbake Solexen. Men hun blir avslørt og drept når hun skal møte Bond. Men Bond får fingrene i Solexen, som igjen havner hos Scaramanga når han kidnapper Goodnight, Bonds assistent. Bond følger etter de til Scaramangas øy, der den ultimate duellen finner sted. Bonds PKK mot Scaramangas gyldne pistol. Bond vinner tilslutt, får tilbake Solexen og kan seile vekk med Goodnight fra den nå eksploderende øya.