Fakta om filmen

Før manuset fant sin endelige form, hadde det vært innom tolv forskjellige forfattere og befunnet seg i fjorten forskjellige versjoner.

Guy Hamilton skulle egentlig ha regissørt filmen, men forlot den til fordel for Superman. Der ble han erstattet av Richard Donner.

Ken Adam fikk hjelp av Stanley Kubrick med lyssettingen inne i Liparus.

Handlingen i The Spy Who Loved Me (Spionen som elsket meg)

Sist endret: 29. January 2012

Både en britisk og en sovjetisk ubåt forsvinner på mystisk vis under patruljering, og begge landene sender sine beste folk for å undersøke saken. Britene sender Bond og Sovjet sender major Anya Amasova. Det første sporet er at noen kan spore opp hvor ubåtene går, og tegningene til dette apparatet er til salgs. Bond drar til Egypt for å kjøpe det på svartebørsen, men før verken han eller Amasova får tilslag før leiemorderen Jaws dreper selgeren og stjeler mikrofilmen med tegningene. Bond og Amasova følger etter Jaws ut i ørkenen, der de vinner tilbake filmen og så vidt kommer unnå Jaws stålkjeft. Etter en tur gjennom ørkenen, får de haik med en båt der Amasova bedøver Bond og forsvinner med filmen.

AtlantisJames Bond

Tilbake hos MI6 finner Bond både KGBs sjef Gogol og Amasova, siden Gogol og M har avtalt å jobbe sammen på denne saken. Motvillig undersøker Bond filmen sammen med Amasova, og finner et emblem som tilhører Stromberg, en reder med tilholdssted Sardinia. Sammen drar Bond og Amasova til Strombergs undersjøiske base, og kommer seg så vidt unna flere drapsforsøk fra Strombergs menn, inklusive Jaws, og de blir sikre på at Stromberg står bak forsvinningene.

Lotus EspriteJames Bond og Jaws

For å finne ut hvordan ubåtene forsvinner, blir Bond og Amasova med en amerikansk ubåt. Og også den blir kapret av Liparus, en av Strombergs supertankere som sluker ubåten hel. Inne i Liparus finner de også de to andre kaprede fartøyene, som like etter blir sendt ut for å sende atombomber mot New York og Moskva. Bond kjemper seg løs, og får frigitt ubåtmannskapene som får nedkjempet Strombergs private hær og hindret atombombene å nå byene. Kapteinen på den amerikanske ubåten har fått beskjed om å sprenge Atlantis, Strombergs undersjøiske base der han har tatt med seg Amasova. Men Bond ber om tid for å redde henne, og etter å ha drept Stromberg og nedkjempet Jaws en siste gang unslipper Bond og Amasova et synkende Atlantis.