Fakta om filmen

Handlingen i boken går ut på at Bond er i Japan for å forhandle om et kodeapparat som japanerene har. For å få dette må han ta livet av Dr. Shatterhand, en mann som eier "Dødens Hage", en hage japanere valfarter for å begå selvmord. Mannen viser seg å være Blofeld.

Broccoli fikk ideen til vulkanbasen da han fløy over øya Kyushu og fikk se en gruppe på 20 utdødde vulkaner.

De ville opprinnelig bruke en borg ved kysten som Blofelds hovedkvarter, slik som i boken. Men grunnet tyfoner, bygges de japanske borgene i innlandet.

Handlingen i You Only Live Twice (James Bond i Japan)

Sist endret: 22. January 2012

Amerikanske og sovjetiske romfartøy forsvinner på mystisk vis, og begge parter mistenker den andre for å stå bak. For å hindre atom-krig, blir James Bond sendt til Japan for å etterforske forsvinningene. Her samarbeider han med sjefen for den Japanske etterretningen, Tiger Tanaka, og en av hans beste agenter, Aki.

Bond og Blofeld

Bond og Blofeld

Bond avslører at SPECTRE står bak forsvinningene. Bond forkler seg som japaner og går i lære på Tanakas ninja-skole. Når Aki blir drept, må Bond ‘gifte’ seg med en annen agent, Kissy Suzuki, og de to drar til en fiske landsby etter spor. Der finner de ut at SPECTRE bruker en død vulkan som base for sine raketter som kaprer romfartøyene.

Bond kommer seg inn i vulkanen, der han møter SPECTREs sjef Ernst Stavro Blofeld. Han avslører at de nettopp har avfyrt en tredje rakett som med sikkerhet vil sørge for en tredje verdenskrig. Som igjen vil etterlate seg Blofeld som enehersker over den resterende verden. Med bare minutter til jordas undergang, setter Bond og hans menn inn et angrep på vulkanen, og klarer å stoppe atom-trusselen. Så selv om Blofeld kom seg unna, hindret James Bond en atomisk utslettelse.