Fakta om filmen

Richard Maibaum slet lenge med å finne en grunn for at Goldfinger ikke skulle drepe Bond med laseren (som i romanen var en sirkelsag). I rommanen blir Bond banket opp og besvimer, for så å våkne opp i Kentucky uten noe videre grunn.

Hjelpemidlene i Goldfinger

Sist endret: 22. January 2012

Gullpistol
En pistol Goldfinger bruker da han utgir seg for å være general da de inntar Fort Knox. Det er den pistolen han bruker når han dreper Ling.

Goldfingers laser

Goldfingers laser

Goldfingers laser
Blir brukt to steder i filmen. Først i en klassisk Bond-scene, der Goldfinger er i ferd med å kappe Bond i to, før han få bløffet seg fri (han later som om han vet hva Operasjon Storeslem er for noe). Noe av Connerys redsel kan være kete i denne scenen, siden den ble filmet ved at en tekniker lå under bordet med et sveiseapparat og bevegde seg sakte opp mot Connerys edler deler. Laseren ble lagt på optisk senere. Den ble også brukt når Goldfinger skal inn i Fort Knox. Da blir den brukt til å skjære ned inngangsporten.

Oddjobs bowlerhatt
Bowlerhatt med stålbrem som Oddjob kaster med dødelig presisjon. Finnes fortsatt, og var i mange år utstilt på Planet Hollywood i London.

Homer

Homer

Homer
Prototypen av en sporingssender som Bond få to stykker av (en stor og en liten). En blir plassert på Goldfingers bil, og en i lommen på Solo.

Måke-snorkel
Her kan man tydelig se at produsentene ville satse på humor i filmene. Man ser en måke svømme mot land, før måken stiger oppover og detviser seg at den sitter på hodet til en dykker. Dette er James Bond. Så stiger han på land, tar av seg drakten, og der stiller han selvfølgelig i full smoking.