Fakta om filmen

Deler av Little Nelllie scenen måtte filmes i Spania, siden lokale lover forbød filmskaperene å avfyre raketter i åpent luftrom.

Kameramannen Johnny Jordan mistet det ene benet sitt under opptakene med Little Nellie.

Kjøretøyene i You Only Live Twice (James Bond i Japan)

Sist endret: 22. January 2012

Toyota 2000 GT
Dette er til dags dato den eneste filmen der Bond ikke kjører bil selv. Det er Aki som ved to anledninger er sjåføren som redder de begge unna skytegale skurker. Toyota 2000 GT ble aldri lagd som kabroliet, men to biler ble spesiallagd for filmen. En er i Toyotas eget museum, den andre eies av en samler.

Bond i Litte Nellie

Bond i Litte Nellie

Little Nellie
Lite (kan fraktes i fire kofferter), kompakt helikopter som Bond bruker for å undersøke vulkanen til SPECTRE nermere med. Når han blir angrepet av fire SPECTRE helikoptre, kommer våpnene dens godt med. Våpenarsenalet består av to maskingevær, to rakett utskytere, to varmesøkende raketter, to flammekastere, røyklegger og miner i fallskjermer. Little Nellie var egentlig et lite gyrokopter flydd av Ken Wallis som produsentene leste om og ville ha med i filmen.

Det er ikke bare Bond som har magnetisk tiltrekningskraft

Det er ikke bare Bond som har magnetisk tiltrekningskraft

Tanakas helikopter
Bond og Tanaka blir reddet av dette helikopteret når de blir forfulgt. Det er utstyrt med en gigantisk magnet som løfter den forfølgende bilen vekk fra veien.

Bird 1
SPECTREs rakett som ‘kidnapper’ de amerikanske og sovjetiske romfartøyene. Rakettene kan åpnes i fronten og ‘svelge’ det han skal ha ute i rommet, for så å returnere til vulkan-basen.

M 1 u-båt
Ms personlige u-båt som han bruker når han skal på feltoppdrag i Japan.