Fakta om filmen

Tittel:
Octopussy
Norsk tittel:
Octopussy
James Bond spilles av
Roger Moore
Regi:
John Glen
Produsenter:
Albert R. Broccoli
Manus:
George MacDonald Fraser, Richard Maibaum &
Michael G Wilson
Sjefsfotograf:
Alan Hume
Klipper:
John Grover
Produksjonsdesign:
Peter Lamont
Musikk:
John Barry
Tittelsang:
All Time High
Tittelsangen fremført av
Rita Cooligde

Octopussy – 1983

Sist endret: 3. February 2012

Produksjonen av Octopussy fikk en trang fødsel. I 1980 produserte Bondstudioet United Artists western- kalkunen Heaven’s Gate. Filmen hadde kostet $40 millioner å produsere, og spilte bare inn en brøkdel og sendte UA mot det økonomiske stupet. Men formannen i MGM, Kirk Kerkorian, så mulighetene med UAs mange rettigheter (deriblant überagent Bond) og kjøpte opp studioet slik at MGM/UA ble en realitet. Så i april 1982 kunne Broccoli annonsere at Octopussy ville bli den neste Bond-filmen.

Men Broccoli manglet signaturen til Moore, og flere skuespillere prøvefilmet frem til Moore skrev under og sikret seg et syvsifret beløp og prosenter av overskuddet. Selv om han skrev under, begynte også Moore (som Connery før han) å bli frustrert over mangelen på skuespill som krevdes for å spille Bond og at hovedpersonen i filmene i virkeligheten var actionen og hjelpemidlene.

Men Octopussy ble Moores største Bond-suksess, og spilte inn $183 millioner verden over. Dette til tross for at filmen måtte kjempe mot Connerys Bond-comeback, Never Say Never Again.

Stikkord: , ,