Pierce Brosnan

Sist endret: 4. February 2012

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan ble født 16. mai 1952 i Navan i County Meath i Irland. Når unge Pierce var tolv, flyttet familien til London. Faren forlot familien, og da Brosnan var femten, flyttet han selv hjemmefra. Han forsørget seg selv bl.a. som tegner. Han ble etter hvert med i en teatertrupp, og kom senere inn på The Drama Centre of London, der han studerte i tre år.

I 1970 giftet Brosnan seg med Cassandra Harris, som spilte Grevonne Lisl i For Your Eyes Only, og det var via henne han traff Brocolli for første gang. Brosnan startet med roller på amerikansk TV, og fikk etterhvert rollen som Remington Steele i TV-serien med samme navn. Når EON Productions skulle finne en avløser til Bond-rollen etter Roger Moore, og Timothy Dalton hadde blitt forhindret fra å ta den, gikk tilbudet til Brosnan. Remington Steele hadde på dette tidspunktet blitt nedlagt, så han takket ja. Men produsentene av TV-showet bestemte seg allikevel for at serien ikke skulle nedlegges allikevel, når innspillingen skulle starte i 1986. Derfor måtte Brosnan gi fra seg rollen til Dalton, som nå hadde blitt ledig.

Remington Steele ble så nedlagt for godt etter kun fem ekstra episoder. I 1987 fikk hans kone Cassandra kreftdiagnose, og hun døde av sykdommen i 1991. Samtidig gikk ikke karrieren hans altfor godt. Han hadde noen roller som ble godt mottatt, men ingen publikumssuksesser. Ikke før Dalton kunngjorde at han ikke ville vende tilbake som Bond i GoldenEye. Og Brosnan fikk endelig rollen sin.

Etter Bond har han hatt flere roller av ujevn kvalitet, men han er definitivt en av Hollywoods store navn. Han bor for tiden i California med sin kjæreste, Keely Shaye Smith.

Pierce Brosnan har spilt James Bond i disse filmene:

Tomorrow Never Dies-posterThe World Is Not Enough-posterDie Another Day-poster

Stikkord: